espressomio.gr
Espresso Mio facebook
Διαδρομή:

Γνωριμία με τον καφέ

Τα περίεργα του καφέ
  • Γνωρίζετε ότι καθημερινά, στον πλανήτη μας, καταναλώνονται 2 δισεκατομμύρια φλιτζάνια καφέ ;
  • Γνωρίζετε ότι το πρώτο φυτό καφέ, αναπτύχθηκε στην περιοχή Kaffa της Αιθιοπίας;
  • Γνωρίζετε ότι ο καφές φύεται σε περισσότερες από 50 χώρες και ότι είναι το δεύτερο εξαγόμενο προϊόν στον κόσμο, μετά από το πετρέλαιο ;
  • Γνωρίζετε ότι ο καφές είναι πραγματικά σημαντικό αντιοξειδωτικό ;
  • Γνωρίζετε ότι στο παρελθόν, ο καφές ονομαζόταν «Αραβικό κρασί» ;
  • Γνωρίζετε ότι ο καφές είναι το δεύτερο σε κατανάλωση ποτό, μετά το νερό ;
Καφές & Υγεία
Καφές & Θερμίδες
(Περιοδικό Doctissimo 10ος 2006)
Ο espresso, όταν πίνεται χωρίς ζάχαρη και γάλα, έχει 2-5 θερμίδες.
Καφές & Διαβήτης
(Βρετανική Ένωση Καφέ)
Πρόσφατη έρευνα, έδειξε ότι κατανάλωση 3-4 φλιτζανιών καφέ ημερησίως, μειώνει τις πιθανότητες για διαβήτη έως και 30%.
Καφές & Βελτίωση καθημερινότητας
(Βρετανική Ένωση Καφέ)
Η καφεϊνη, βελτιώνει την απόδοσή μας στην καθημερινότητα, καταπολεμώντας την κόπωση. Επιπλέον διεγείρει την νοητική λειτουργία και αυξάνει τα αποτελέσματα στην άθληση.
Καφές & Ποιότητα Ζωής
(Πανεπιστήμιο Παβίας, Χημεία Τροφίμων 2000, σελίς 48)
Ο καφές περιέχει πολυφενόλη, ένα συστατικό με ισχυρά αντιοξειδωτικά αποτελέσματα. Οι αντιοξειδωτικές ουσίες θεωρούνται πολύ χρήσιμες στην βελτίωση της ποιότητας της ζωής μας και έχουν σημαντικό ρόλο στην πάλη με την γήρανση και την μετάλλαξη των κυττάρων μας.
Καφές & Καρκίνος
(Πανεπιστήμιο Παβίας, Χημεία Τροφίμων 2000, σελίς 52)
Σχετική έρευνα αναφέρει, ότι ο καφές μπορεί να εμποδίσει την ανάπτυξη του καρκίνου του ορθού, του ήπατος και των ωοθηκών. Η έρευνα συνεχίζεται για εύρεση μηχανισμών.
Καφές, σημαντικό υγρό
(Βρετανική Ένωση Καφέ 18.05.2006)
Ο καφές έχει αναγνωρισθεί επιστημονικά, ως σημαντική πηγή υγρού της διατροφής μας, που βοηθά στην αποτροπή της αφυδάτωσης.
Καφές & Αίμα
(Instituto Nationale Di Ricerca Caffe, Ρώμη 2006)
Πρόσφατα, τα φάρμακα της επόμενης γενιάς, περιέχουν τμήματα καφεϊνης για την καταπολέμηση δημιουργίας θρόμβων στο αίμα, οι οποίοι μπορεί να προκαλέσουν εγκεφαλικά επεισόδια. Άλλες μελέτες κατέδειξαν ότι ο καφές δεν ευθύνεται για την αύξηση της αρτηριακής πίεσης και δεν έχει συμμετοχή στα καρδιακά επεισόδια και την αύξηση των καρδιακών παλμών.
Καφές & Parkinson
(Instituto Nationale Di Ricerca Caffe, Ρώμη 2006)
Έρευνα, δηλώνει ότι ο καφές δρα ενάντια στην ανάπτυξη της ασθένειας του Parkinson και τονίζει ότι απαιτείται η εύρεση των βιολογικών μηχανισμών που κρύβονται σε αυτή την προστατευτική δράση του καφέ.
Καφές & Γνωστική πτώση
(Βρετανική Ένωση Καφέ)
Πρόσφατη έρευνα έχει καταδείξει ότι η κατανάλωση καφέ μειώνει την γνωστική πτώση, στους άνδρες και στις γυναίκες. Μία μελέτη που δημοσιεύθηκε το 2009, έδειξε ότι σε 1.409 άτομα μέσης ηλικίας, τα οποία κατανάλωναν 3-5 φλιτζάνια καφέ ημερησίως, στο 65-70% μειώθηκε ο κίνδυνος άνοιας και στο 62-64% μειώθηκε ο κίνδυνος από την ασθένεια του Alzheimer.

 

© Copyright 2012 - 2017 Espressomio.gr Κατασκευή ιστοσελίδων